08.09.2011

The real picture!

De av dere som har fulgt med Karlottes hjem en stund har kanskje fått med dere at blogginnleggene som har vært vist er et resultat av 1,5 års totalrennovering (eller oppussingshelvete som jeg pleier å si!)

Ludvigsen og Lillekarlotten, like etter vi tok over Landhandleriet! 

I mens vi laget gang, bad, stuer og kjøkken nede  (rev ned alt, bygde opp nye vegger, tak og gulv , med ny strøm rør, isolasjon..... Need I say more? ) bodde vi på ca 70 kvm med MYE skråtak oppe.


Der gjorde vi ikke annet enn å skrubbe det sikkelig ned etter de vaskeredde bandidostøffingene hadde kost seg der ett tiår. Med andre ord valgte vi å leve med og overse det forferdelige vegg til vegg teppet på soverommet (valgte også å la være å tenke på hvilke til nå ukjente livsformer som eventuellt bor nedi der!) , provisorisk kjøkken på glassverandaen - uten inlagt vann og oppvask i VELDIG lien badevask.


 Selv om det var en utfordring å leve så lenge såpass primitivt, med to små barn - er det utrolig hvor hjemmekoselig en kan få det bare med å ha tingene sine rundt seg , og ikke minst familien da<3


Her kommer derfor et bilderas av ustylede bilder fra virkeligheten!! Ovenfor, soverommet med teppet m/ukjente livsformer;-)


Det provisoriske kjøkkenet uten innlagt vann hadde sin sjarm. Ikke minst var alt innen rekkevidde - en av fordelene med å komprimere et kjøkken inn på et veldig lite rom!


Barna delte først rom, siden har dette nå blitt Lillekarlotten sitt, mens hun venter på å få nytt. Ludvigsen er den eneste som så langt har fått ferdig rennovert soverom. Karlottes gode venninde Chilli-charm har til tider vært rystet over Karlottes evne til å overse/leve med f.eks furuseng på barnerommet. Svaret er ganske enkelt, når du rennoverer et helt hus, lærer du deg hva som er viktig først - selv om det gjør bittelitt vondt i interiørsjela å se på!!


Spiseplassen ble egentlig ganske så koselig. Her skal etterhvert hovedbadet i huset ligge!  


Da vi bodde oppe i 1,5 år var det viktig for Karlotte å prøve å gjøre det litt koselig selv om utgangspunktet var heller dårlig. Ellers ble det veldig viktig å ha det ryddig og rent der ettersom det var KAOS overalt ellers!
Det var vel punkt 1 på hvordan overleve en totalrennoverig med to små barn.
Punkt to var: Bruk mye engangstallerkner:-)

Nå har jo "familien glum" fått seg deilig stort kjøkken MED innlagt vann og oppvaskmaskin nede, sammen med store stuer, romslig gang og bad UTEN skråtak. Det som nå har flyttet opp er alt verktøyet, alt for masse møbler som ikke har fått noen plass enda, klær vi sikkert aldri skal bruke igjen osv osv... Er det noen andre som har det litt sånn? Det gamle støpejernsbadekaret fikk Lokfører`n snakket til seg en gang han skulle tømme et lass på dynga - I EKTE HUPPHORE STIL:-)
Det skal stå på hovedbadet etterhvert, når vi får bygget det. Og JA, det var ganske tungt å få opp den litt smale trappa!Tidligere spiseplass, nå verktøy og material depo - kommende hovedbad!

Det var litt "reallife fra Landhandleriet". Karlotte sitter i skrivende stund og homper på toget på vei til Trondheim. Der skal hun hilse på sin bittelille niese for første gang:-) Lille Mia ble født alt for tidlig, men har rundet 1 kg nå og det går bra med henne - og mora også heldigvis. Det blir spennende!!

En deilig høstdag øsnkes dere blogglesere der ute:-)

Klem fra Karlotte4 kommentarer:

 1. Ja for en forandring! Det må ha vært litt av et prosjekt! Har jo blitt så fint! Det mest sjarmerende er å pusse opp gamle hus, men tror ikke jeg hadde orket det. Skal aldri si aldri.

  Nydelige små du har!

  Tusen takk igjen for skjønne kommentarer!!!!

  Ha en herlig dag!

  Klem Lene :)

  SvarSlett
 2. Jeg er mektig imponert over pågangsmotet deres!! Og så stilig og fint det blir! Dere er superflinke!

  Klæm, Bente

  SvarSlett
 3. Jeg må si meg enig med Bente over her -IMPONERT!! Det er virkelig godt gjort med to små barn! Godt å se sånne bilder og.. jeg føler ikke for å ha besøk engang jeg nå som huset vårt er litt kaotisk, men da er det flott å se hvordan det faktisk er andre steder og når man pusser opp og ordner. Også er det jo SÅ fint hos dere nå=) Gratulerer som tante da!Så koselig:) jeg venter selv på mitt første tantebarn på nyåret. Det blir stas! klem

  SvarSlett
 4. Tusen hjertelig takk for så fine kommentarer!! Vi er veldig fornøyde med resultatet og det ble akkurat slik som vi ville, men om du spør så hadde jeg ikke gjort det igjen!!

  SvarSlett

Jeg blir så glad for en kommentar! Leser hver og en og setter pris på alle:-)