02.10.2011

Where the blog loving happens - part two!

Karlotte blogget for en tid tilbake om kontorplassen på glassverandaen i Landhandleriet. Det rommet ble av "rot i puter" årsaker kun vist fra en side. Her kommer resten av rommet:-)
Opprinnelig var nok dette hovedinngangen på huset og det var også her trappen opp til 2 etg sto. Den hadde imidlertid Bandidos fjernet og brukt til ved og laget ny trappeoppgang inne i huset! Da vi tok over Landhandleriet var det bare en igjensnekret uisolert gammel dør og to knuste vinduer som var igjen.

Det deilige utgangspunktet!! 
Lokfører`n og Karlotte tok seg noen friheter (under mottoet: det er enklere å be om tilgivelse enn tilatelse når det gjelder bevaringsetaten i Fylkeskommunen...! ) og satte inn triple vinduer (som på resten av huset) på sidene i rommet og ny isolert dør og vinduer i front. Siden vi ikke har trapp her ønsket vi å bruke rommet som en slags glassveranda, men som en forlengelse av stua. Vi lagde derfor større åpning mellom stua og rommet.

Vi tok vare på den originale gamle døra som sto her. Den har fått nytt liv som dør mellom gangen og stua inni huset, hvor isoleringsevne er av mindre betydning!! Under respateksplater fant vi den originale malingen og skjønne dørblader og vi har latt den være som den er!

Det har blitt en deilig liten krok med arbeidssted på den ene siden og en dagseng på den andre veggen. Etter at Lokfører`n svingte seg rundt på sensommer`n har vi nå fått terasse rett utenfor.
Liker kontrasten den originale tømmerveggen gir. Har behandlet alle bjekler og tømmervegger på samme måte med en antikkvoks tilsatt fargepigmenter. Ble veldig fornøyd med det da det ble mye mer vaskbart og også desinfiserte treverket - noe som var greit da vi avdekket sikkert 100 år gammel muselort da vi rev fram treverket!
Et par oversiktsbilder til slutt her. Helt oppe ved trappen kan du skimte den originale døra (var kveld da jeg tok bildene så det ble litt mørkt!)


Her i huset står et par timer med visning av leiligheten for tur før det blir en meeget rolig aften i sofaen tror jeg. Har hatt besøk av søte tantebarn på overnattingsbesøk fra i går til i dag. Det er en liten forskjell på å ha 4 isteden for 2 barn, men veldig, veldig koselig også:-)

Nok en gang: vennligst se BORT fra den deilige hovedstrømkabelen som slynger seg så smukt gjennom halve huset!!

Fortsatt god søndag og en god kommende uke! 

Klem fra Karlotte 

8 kommentarer:

 1. Du er bare helt rå kjære deg! Kanonfint!!!! :) Jeg er på jakt etter et enkelt gammelt bondebord med skuff under. Må få til et hobbyhjørnet til meg selv :)

  Ha en super søndag så lenge!!!

  Klem Lene :)

  SvarSlett
 2. Åh, det er så fint! Du lagar så fine sammansetningar, flinke FLINKE Karlotte :)

  Klem Eli

  SvarSlett
 3. Kjempeherlig plass! :) Jeg elsker tømmerveggen ♥

  Lykke til med leieboerjakten ;)

  SvarSlett
 4. Åij, fant bloggen din nå. Sååå masse inspirasjon det er å hente her. La meg til som følger og kommer til å titte innom ofte!! :)
  ha en fiin uke.

  SvarSlett
 5. Så morsomt å lese igjennom bloggen din. Vi er jo nesten naboer jo ;) Det har blitt utrolig fint hos dere. Gleder meg til å fortsette å følge deg her :)
  Kerstin

  SvarSlett
 6. Hei!!

  Er stadig innom her og følger med på alt det fine du får til, et spennende hus. Kjekt å sjå den bittelille jenta eg hadde hørt om og :)

  Ha en fortsatt fin kveld!!

  Helsing Kari kusine

  SvarSlett
 7. åh, for en herlig plass! Også med de fiine dobledørene *ønskeønske*:) Bli gjerne med på min gi-bort om du vil! klem Lillian

  SvarSlett
 8. Hvilken farge på antikkvoksen har du brukt på tømmerveggene?

  SvarSlett

Jeg blir så glad for en kommentar! Leser hver og en og setter pris på alle:-)