11.10.2011

Appel tarte!


Karlotte har jo lansert seg selv som en interiørfrelst, kakebakende småbarnsmor. Det er forsåvidt ganske så passende det. Karlotte har alltid vært glad i å bake. Det var også hovedmotivasjonen for å starte Karlotte Cafè & Lunsjbar for noen år tilbake. Nå om dagen blir det litt sjeldnere mellom bakverkene (og det er vel like greit for vi liker også godt å spise de!!), men det er alltid morsomt å prøve nye oppskrifter.

I siste Kamille var det oppskrift på en superenkel epleterte. Epler er jo i aller høyeste grad i sesong nå så da noen venner kom på en liten førbursdag til Lillekarlotten på søndag var det en fin anledning til å teste den ut.Stort enklere kan vel ikke en oppskrift bli. Terten bestod nemlig av 3 ting: Ferdig butterdeig, revet marsipan og masse epler.

Kjevlet sammen noen plater butterdeig slik at det passet i formen. Grovrev marsipanen og fordelte oppå deigen. Fjernet kjærnehuset og skar epler i tynne skiver (med skallet på) og la tett i tett på høykant og et lite dryss melis på toppen. 225 grader i ca 30 min.


Dette var den opprinnelige oppskriften. Prinsippet var genialt, men smaken litt kjedelig. Neste gang den prøves vil nok Karlotte jazze den opp med litt kanel og strøsukker på toppen i steden for melis. Litt hakket nøtter eller mandler på toppen hadde nok også gjort seg men vil du gjøre en kake i en fei er denne verd å prøve.


Et lite bilde av Lillekarlotten med bursdagspresangen hun fikk. Treårsdagen og feiringen blir førstkommende lørdag, dette var bare en liten før feiring!

Takk for alle de fine kommentarene på skapet, veldig koselig!!

Ha en fin kveld!

Klem fra Karlotte

4 kommentarer:

 1. Dette så bare helt fantastisk godt ut!!! Må prøve meg på den en gang. Nam nam, ble sulten her.

  Gratulerer så mye med 3 årsdagen til søte lille jenten din! :)

  Ha en fin kveld!

  klem Lene

  SvarSlett
 2. mmm - dette er nok ei kake som min kjære Herr Fryd hadde satt stor pris på, han eeeelsker marsipan, og eg trur at med Karlotte accessories så blir dette ein høydare ;)

  Herlig bilde av lille Karlotte, for nokre nydelige vipper og kinn *sukk* for ei dokka :)

  I morgon vert det minihaustferie i Fryd Heimen, dvs at Frøken Fryd og gutta boys skal vera heime og kosa seg medan Herr Fryd, han må på jobb...

  Ha ein flott kveld :)

  Klem ELi

  SvarSlett
 3. Kaken ser fristende ut...mmm får lyst å prøve:)
  Også med kanel og hakkende nøtter:))
  Gratulerer så masse med jenta di sin 3årsdag!! Så skjønn hun er:)))
  Herlig blogg og for et vakkert hjem du har!!!
  Tusen takk for koselig hilsen hos meg:))
  Ha en fortsatt fin kveld!!
  Klem Anita

  SvarSlett
 4. Si meg en ting, Karlotte... Har du alltid slike råvarer for hånden? Butterdeig OG marsipan??? He, he, he!!!
  Kaka så kjempegod ut! Hva med noe vaniljekrem attåt?

  Klem, klem

  SvarSlett

Jeg blir så glad for en kommentar! Leser hver og en og setter pris på alle:-)