19.10.2011

BAD PAINT DAY!!

Dagen i dag begynte ikke så aller værst. Tidlig, men altså ikke så værst. Karlotte lagde til og med en pedagogisk riktig matpakke til småtrollene etter at Lillekarlotten insisterte ved siste besøk til Kiwi at hun skulle ha fiskepudding på brødskiva!! Mora skal ikke krangle så lenge det insisteres på fiskespising her i huset:-)

Vel hjemme etter kjøring til barnehage og vel vitende om at det var et malingsprosjekt eller tre som sto på tapeten i dag kjente Karlotte litt på den littegrann såre halsen mens hun spiste frokost og vurderte om hun ikke egentlig burde holde sofaen - sånn for sikkerhetsskyld!

Karlotte kom seg ut av selvmedlidenheten og skulle bare tenne opp i peisen før det ble maling med vinduer på fult gap. Lokfører`n som forøvrig er på langtur til Kristiansand og sover ut etter arbeidsøkta på hotel, alene, så lenge han vil (bu hu liksom!!) hadde før han dro i går ryddet i boden. Resultat: All den tørre veden: utilgjengelig bak et berg av verktøy, sementblander, scooter og andre mer eller mindre uviktige ting. Tilgjengelig ved: Ute, og veldig veldig våt.
Resultat: Et ulmende bål som egentlig aldri helt ville ta skikkelig fyr, til tross for KArlottes generøse mengde tenveske!

Nok om det....så over til maleprosjektet....
Lokfører`n glimtet til på beste vis her på fredag og bygde hyllereol til Karlotte som skulle på veggen i musikkstua. Karlotte har hatt litt inredningshodebry der siden innflytting. Så rask var han faktisk at Karlotte ikke rakk å dokumentere prosessen av byggingen engang! (Noe av grunnen var nok også at Karlotte drev med en kombinert kakebaking, vasking, ordning av gjesterom osv til bursdagsfeiring)

Mens Mamsen og Papsen ble forvist til å ta flytoget til Lillestrøm på fredag gjøv Karlotte på den ferdige reolen med dødsforakt, den skulle opp på veggen før besøket kom!! Hadde etter litt konferering med Chilli-Charm valgt å gå for samme type voks/farge som er på takbjelkene og tømmerveggen. Imidlertid ble det litt for lite fargepigmenter.... Ingen tid til å reise til Maxbo. Reolen ble vokset ferdig og hengt på veggen(og den var TUNG skal jeg si deg!!) før voksen var tørka. En litt uheldig bieffekt av denne voksen er ellers at den stinker tee tree olje... Full luftings hele natta til tross: det luktet fortsatt litt i dag!

Gikk for et litt kornete bilde for ikke å avsløre så alt for mye på dette tidspunkt
...eller som man også kan si, dårlig fokus!!

Det tok Karlotte ca 1 time å finne ut at den fargen ble alt for lys og helt feil i forhold til den kule, gamle patinaen og fargen på eplekassene som skal stå i reolen. I dag skulle derfor reolen få ny farge...


Innkjøpstur på Maxbo ble gjort på mandag. Malingseksperten på Maxbo var fast bestemt på at voksen måtte fjernes med møbelrens før man kunne gjøre noe som helst. Karlotte HATER ekstraarbeid men bet i det sure eplet og kjøpte med seg en boks. DEN STINKET!! Etter å ha gnudd halvhjertet rundt på ca halve reolen i den værste stanken gav Karlotte opp hele renseprosessen og bestemte eg for å begynne å påføre den nye fargen. Gikk for en voks denne gangen også, i samme merke men i fargen kullsort.

I og med at Karlotte hadde en litt dårlig dag og ikke minst dritterfaring med denne rensinga ble maskering mot de hvite gipsveggene fort rasjonalisert bort.... BAD MISTAKE!! Kullsort mot hvitt er ingen god kombinasjon. Når maleren ikke gadd å lete lengere etter en passende malekost og derfor malte med en alt for stor en, ble resultatet enda mer ekstraarbeid....

Innimellom slaga pågikk et annet maleprosjekt paralellt. Karlotte har nemlig malt en hel spisestue som skal legges ut på Karlottes Butikk. Der var Karlotte helt sikker på at det skulle være 3 ileggsplater. Kun 2 ble funnet - inntil i går, da dukket den tredje opp. Karlotte hadde imellomtiden kastet malerbrettet og hadde kun en LITEN (den var selvfølgelig liten!) malepensel å bruke...

Halvveis i reolprosjektet er voksboksen TOM!! Hadde vel ikke akkurat malt så mange kvadrat som det sto på boksen at det skulle rekke men... Ny tur til Maxbo. Innom Kiwi for å kjøpe litt smågodt til trøstespising og et interiørblad til trøst for så å male videre. Den andre boksen rakk faen meg ikke den heller!!! Karlotte tok en nødløsning og har latt være å male innerst der eplekassene alikevel dekker sidene.

Så, det var en liten beskrivelse av en dårlig maledag i Landhandleriet! Trøsten må være at det bare kan bli bedre:-) I morgen får Karlotte besøk av to barndomsvenninder fra barneskolen på helgebesøk, det skal bli koselig!!

Nå skal småtrollene hentes og pannekakene stekes...Lokfører`n ligger fortsatt på hotell... Det er noen som har det:-)

Ha en fortsatt fin onsdag, klem fra Karlotte.

4 kommentarer:

 1. Full rulle på deg, masse å gjøre, hehe :) Så morsomme de figurene var! Det gjør det klart mer spennende for barn å spise, genialt! :)

  Gleder meg til å se det ferdige resultatet! Kan se at det blir bra! :)

  Fortsatt fin kveld!

  Klem Lene

  SvarSlett
 2. hahahaha, det er ikke så greit! Har du ikke noe å gjøre, så får du det!

  Men du - tror du vi klarer å få til et treff før vi skal til Hviit eller?

  SvarSlett
 3. Festlig, festlig! Jammen meg bra at godisposen og interiørblader eksisterer, for ellers så hadde det blitt vel mye hissige italienere i skytteltrafikk mellom maxbo og heimen (med omkrok innom norges hoteller, med "ikke forstyr" - skilt på døren).

  SvarSlett
 4. Her Har du virkelig hatt hendene fulle ser jeg;) du ar akkurat som meg som i iveren begynner på flere prosjekt samtidig. Ergelig at den malinga bare holdt noen få kvadrat. Nesten sp jeg ble irritert sammen med deg når ejg leste teksten. hehe=) haaater også ektra arbeid. Det går greit å male men alt det dær ektra..neineinei..Lurt å trøste seg med interiørblader og smågodt. hjelper bestandig på humøret;) vi får vel se resultatat? klem til deg.

  SvarSlett

Jeg blir så glad for en kommentar! Leser hver og en og setter pris på alle:-)