02.07.2011

My handyman


Lokfører`n er en handyman. Hvis ikke hadde ikke dette renoveringsprosjektet vært mulig. (med fare for at janteloven trer fram her så står ikke Karlotte langt tilbake innefor flere byggtekniske fagfelt etter hvert hun heller, sånn i all bekjedenhet altså...! men dette innlegget handler altså om mister Handy, og kaffe)

Da vi planla kjøkkenet funderte vi lenge og vel over dette med kaffemaskin. Vi var inne på mange ideer: Skulle vi velge en stilfull, helintigrert Simens? Det passet ikke inn i planløsningen. Skulle vi gå for en benkmodell, type helautomatisk, type Nespresso??

Nå har det seg slik at Karlotte for noen år siden staret opp en Cafè sentralt i Oslo med det nette navn Karlotte Cafè og Lunsjbar. Tilfeldig? I think not;-) Det var en skikkelig "mormor" cafe med bare hjemmelagede kaker og lunsjretter og ganske så god kaffe (igjen, i all beskjedenhet....hi, hi)

Iallefall, to år med stor tilgang på gode kaffedrikker har gjort undertegnede og Lokfører`n litt kresen på hvilken kaffe de ønsker å ha på hjemmebane.

De helautomatiske maskinene er genialt enkle og renslige å bruke, men jeg synes det blir et litt kunstig hardt melkeskum. Jeg synes det er deilig når man får stimet opp en tykk melk og ikke får et lag med hardt skum på toppen.Vi bestemte oss for å gå for en av de minste proffmaskinene. Finn.no ble saumfart. Cafèbransjen er hard og brukteksemplarene var mange. Et annet spørsmål som kom opp var selvfølgelig hvor denne ikke helt lille maskinen skulle få stå. Dyrebar kjøkkenbenkplass var uaktuellt. Kjøkkenallrommet var på dette tidspunkt fullstendig under arbeid, fullt av materialer og verktøy og kun delevis med gulv og det var vanskelig å se for seg hvordan rommet kom til å bli med kjøkken og møbler.


Valget falt på et hjørne nedenfor spisebordet. Lokfører`n hadde allerede begynt å legge gulv der og det ble derfor en hel masse prakk for å få trukket opp vann og avløp bort til "baristakroken"Hvordan ble det så til slutt? Hele greia endte opp på spiskammerset! Lokfører`n fikk tak i et velkjent, men meget slitent eksemplar av en kaffemaskin billig hos den lokale kebabsjappa. Der hadde den stått ubrukt og støvet ned i kjelleren noen år.  (Hmmm tenker du kanskje nå. enda et prosjekt er jo akkurat det de trenger..)


Etter å ha skrudd den fulstendig fra hverandre, reparert, bannet, brent seg og fått et par elektriske støt klarte Lokfører`n å fikse den og Karlotte fikk endelig sin etterlengtede islatte her i ettermiddag!!Min kjære ektemann: Ikke skjønner jeg hvordan du greide å fikse den. Du er superflink!!
Heretter lover jeg å trylle fram kaffedrikker i beste baristaånd til alle som stikker innom:-)

1 kommentar:

  1. Hm.... skulle ha bestillt en stk av han der med grønn lue. Et stk hus trenger en lite umakredd handyman

    SvarSlett

Jeg blir så glad for en kommentar! Leser hver og en og setter pris på alle:-)