03.07.2011

Does size really matter?

Som en forlengelse av av kjøkkenallrommet ligger tvstua.Der det nå er vindu hadde Bandidos satt inn en deilig alà gymsal dør som man stengte med en bom/rambukk. Alltid greit med saker som kan brukes til flere ting i tilfellet razzia eller rivaliserende klubber skulle dukke opp!Nå skal jeg ikke legge skjul på at en hysterisk rennoveringsprosess KAN være en påkjenning for ethvert kjælighetsforhold. Legg til to små barn og konstante lave temperaturer i lengere tid kombinert med MYE drittjobb så skal jeg innrømme at Karlotte innemellom hadde også lyst til å ta rambukken og pynte litt på Lokfører`n (såpass skal jeg gi av meg selv her!!) Langt inne i hodet dukket det heldigvis stort sett fram en mer fornuftig stemme som sa: "Ikke skad handyman, det er å lage mer trøbbel for deg selv"I og med at huset var så ødelagt og gjort så mye rart med innvendig sto vi denne gangen mye friere til å bestemme planløsningen selv. Vi byttet derfor ut gymsaldøra med et vindu og satte opp en vegg i motsatt ende. Den eneste hyggelige overaskelsen vi noensinne fikk da vi rev noe (ellers var det stort sett råte og museskitt som pleide å dukke opp) var ekstra takhøyde i form av et høyt skråtak i tvrommet. Noe lokfører`n var strålende fornøyd med da det vistnok var bra nyheter for audioforholdene i rommet!Det som er fint med å rive ned ALT for så å bygge det opp igjen er at man kan få lagt mye skjult i vegger, tak og gulv. Lokfører`n har som den handyman han er, lagt opp til skjult suroundanlegg i hele rommet. Enn så lenge viser det seg som rør som stikker ut av veggene og et hull under tv`n - men det kommer:-)Sofaen er Ikeas velkjente Ektorp og er å betrakte som en gammel traver i denne familiens liv. Vi har hatt den i 9 år nå. Har vært gjennom 3 stk hvite trekk. Nå kom endelig IKEA med et grått trekk og Karlotte konventerte øyeblikkelig - let`s face it, hvit sofa er meget optimistisk i en tvstue, midtsommers, med barn, katt og mann;-) Planen var egentlig å gå for en strammere, mer loungeaktig sofa da den gode gammle Ektorpen er tiltenkt en plass på loftstua. Den er imidlertid as we speak  mer som en slagmark å betrakte. Innvendig rennovering har tatt en pause til fordel for graving og planering av tomt, bygging av platting etc etc og imellomtiden lagres alt som ikke fikk en tildelt plass nede, alt verktøy og en mengde andre ting på den kommende loftstua.Bordet og telysestakene kommer fra Tine K (det er svært lite saker fra den damen Karlotte ikke liker!). De grå lysestakene er et lite DIY prosjekt og var opprinnelig messinglysestaker  fra den lokale bruktsjappa (I love spraylakk!). Den fine vasen er fra Bloomingville og var en julegave fra verdens beste vennine!!


Men var ikke dette en tvstue lurer du kanskje på. Kan du ikke se tv`n??
Det er egentlig en litt lang historie bak monstertv. Kortversonen er som følger: Lokfører`n og storebroren var sammen på en elektronikk butikk. Sammen ble de enige om at det ville være fornuftig av Lokfører`n å eie denne tv`n. Dekkhistorien ovenfor Karlotte var at den skulle brukes til å vise reklamefimler i butikken som han drev på kjøpstidspunktet. Der havnet den imidlertid aldri......

I vårt daværernde hjem som ikke hadde den største stua å skryte av, var det ikke aktuelt å ha den.
I fare for å høres ut som en kontrolerende biatch er det bare ikke aktuelt å ha en"tv`n er mitt tempel" stue (han giftet seg med meg i ettertid så jeg tror han innså at den var litt i største laget selv også!)
Monstertv ble satt nede på gjesterommet i kjelleren (Karlottes lillesøster lider fortsatt av senskader atter at hun en søvnløs natt bestemte seg for å prøve den... på 1,5m avtand.....)Villa Kapp som vårt daværende hjem het, ble solgt og gjengen flyttet på landet.  Til en stor gård - med STOR bygningsmasse. Der havnet den i stabburet.... Det skal nevnes at en av flere grunner til av vi flyttet derfra var de ekstreme vintertemperaturer. I 35 minus sto stakkars monstertv der og frøs....


Landhandleriet ble kjøpt og mornstertv skulle flyttes nok en gang. Hvis noen lurer: DEN ER KJEMPETUNG!!! Her sto den i det ene rommet nede mens det ble rennovert overalt rundt den. Kun med litt plast over seg sto den der i alle temperaturer, gipsstøv og fandens oldemor:-)Når tvstua endelig skulle bygges kom Lokfører`n og Karlotte fram til en enighet om at monstertv skulle få flytte inn mot at den skulle gjøres så usynlig det var mulig å gjøre den. Den ble plassert bak hjørnet i tvstua slik at du kun ser den hvis du står i det rommet. I tillegg bygget Lokfører`n den litt inn i veggen. Dette ble imidlertid gjort uten at det noen gang ble sjekket om monstertv fortsatt virket (skikkelig lurt!)

Lokfører`n fikk satt den på plass, lednigene ble koblet til, det var en stor leteaktsjon etter fjernkontrollen og tilslutt kunne Lokfører`n endelig prøve sin monstertv i et riktig proposjonert rom - og den virket!!! Det faktum at monstertv hadde overlevd alle de strabaser gjør at selv Karlotte føler den bør få ha livets rett!

3 kommentarer:

 1. Ha ha ha!!! Men fint ble det, og tv'n passer jo perfekt! De grå trekkene ble kjempefine:)

  SvarSlett
 2. Takk for det Lottemor! Det er noen historier man kan fortelle etter oppussingen her. I livet sammen med Lokfører`n blir man ikke historieløs med det første;-) God ferie snuppa!!

  SvarSlett
 3. Øh.... er vi helt sikker på at Bandidos ikke leser interiørblogger?! Eller faktisk er heftige bloggere? ;)
  TV stua ble helt lovely! Hvor får jeg kjøpt det teppet sa du? ;-)
  Og hjelpe seg så snillt av deg å låne ut Mr. handy til litt smegspikkeri. Vin....og Cola (på glassflasker) står klar å venter!!

  SvarSlett

Jeg blir så glad for en kommentar! Leser hver og en og setter pris på alle:-)