20.07.2011

Inside the summer house

Som lovet kommer noen bilder fra inni feriehuset. 

Huset er opprinnelig fra 1887, men har vært gjort mye rart med opp igjennom tidene. Mamsen og papsen har gjort veldig mye både utvendig og innvendig og alt er ikke ferdig enda. Det neste som står for tur er å gjøre om det opprinnelige kjøkkenet + to ganger til ett stort kjøkkenallrom med spiseplass.


Det røde skapet ved spiseplassen sto i huset da de overtok det. Riktignok oppe i 2 etg og måtte løftes ned, ut gjennom et vindu! Det rommer utrolig mye og er  veldig gammelt. Fargen er til vurdering da den nok er den originale, men ikke helt i mamsens og Karlottes fargeskala. 


Ved spisebordet står en lang,  gammel kirkebenk som tidligere sto i spisestua til Karlotte og co på den gamle gården med den enorme, men slitne bygningsmassen. Den er litt morsom da du kan slå ut en klaff bak på ryggen som ble brukt til å sette fra seg kaffekoppen under kirkekaffen. 

En liten digresjon: mens jeg satt uti glassverandaen og hamret løs på mac`n i dag, midt i kreasjonen av ett nytt blogginnlegg kom av alle ting en representant av Jehovas vitner inn porten! Det går ikke så alt for mange ferjer over til øya i løpet av en dag her så for hans del håper jeg han fikk bedre napp et annet sted på øya, ellers fikk han rikelig med muligheter til å nyte den vakre naturen mens han ventet på neste avgang;-)  ....apropo KIRKEbenk....;-)Karlotte måtte en tur til Rørvik og handle litt nytt nips da vi kom ut til øya forrige uke. Utvalget av interiørforetninger er ikke stort, men en blomsterbutikk hadde tatt inn litt småstæsj nok til at det ble et brett med litt lykter og blomster. Den store tallerkenhylla er kjøpt på ZanZ i Lilestrøm, en av Karlottes favorittbutikker og bodde også tidligere i spisestua på den den forrige residensen. Både pga anderledes rominndeling i Landhandleriet men først og fremst fordi Karlotte nok har endret litt stil, har en del møbler fått et nytt liv på hytta. 


Mamsen har hentet mye rakved på strendene rundt omkring på øya. En liten rakvedplankebit under en urtekrukke og en lysestake. Enkelt men vakkert! 


Den gamle kjøkkenbenken er superflott og sto tidligere i drengestua på den store gården. Der ble den en gjenstand for forhandling om hva som skulle følge med som innventar eller ikke da Karlotte og co solgte. Da det ikke var den  originale kjøkkenbenken, men var flyttet ned fra Gudbrandsdalen av de forrige eierne - og fordi lokføreren erstattet kjøkkenbenken med en ny, fikk den heldigvis bli med på flyttelasset. 


Benken passet imidlertid ikke inn på kjøkkenallrommet i Landhandleriet da den må stå imot et hjørne, så den ble kjørt opp til hytta.  Karlotte var i fjøset på barndomshjemmet og fant en annen gammel kjøkkenbenk som bak brune respateksplater viste seg å være veldig sjarmerende. Den benken står nå i kjøkkenallrommet i Landhandleriet og har vært delevis vist i ett tidligere innlegg. Den har også vært i familien siden den var ny og det kommer nok et eget lite innlegg om den ved en senere anledning da det hører litt historie til! 

Eh...når jeg leser det jeg selv skriver her så ser jeg jo at jeg kanske er en smule smågal. Eller er det helt normalt å frakte med seg gamle kirkebenker og kjøkkenbenker halve Norge fordi man bare ikke klarer å flytte fra de??! 
Over den ene sofaen henger en fin fin hylle mamsen fant i en vik på øya. Det kaller vi ett ekte kupp:-)


Den søte telyslampen kommer fra Milla Boutiq i Oslo og var en feilsending av en julegave som ble kjøpt, nemlig den større telysekronen som henger over spisebordet i barndomshjemmet(vist i ett tidligere innlegg). Enden på visa ble to lamper for prisen av en! 
På stua er det også blitt plass til en gammel seng. 


Her ute sitter Karlotte og blogger. Det er glassverandaen på huset, men også den eneste plassen med nogenlunde dekning på det mobile bredbåndet som kanskje ikke helt hadde den samme dekningsgraden i grisgrendte sjøhål (smekk på fingrene til Tele2 der!) 

Så, det var en liten titt inne fra huset hvor Karlotte og co koser seg om dagen. Mest av alt er det veldig hyggelig å ha tid sammen med familien uten stress, mas, jobb og oppussing! 

Nå er bilen kjørt over med siste ferja, i morgen blir det besøk til dyreparken:-) 

25 kommentarer:

 1. Herrefred for en plass! Du er ikke gal, men veldig, veldig heldig som kan kjøre rundt på så mye fint.

  Keiserklem

  PS: Er den klaffen virkelig til kaffe og ikke til salmebok?

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Øh... er det ikke pga de tørre småkakene og kaffen man går dit da gutter??! Nei da, det er en liten list for salmeboka fra før av. Når man slår ned klaffen blir det som et lite kaffebord:-)

  SvarSlett
 4. Kjempefine bilder og veldig fin plass :)
  Fortsatt god sommer! Hilsen Grete

  SvarSlett
 5. Tusen takk for det Grete, hyggelig at du "stakk innom"!
  Fortsatt god sommer til deg også:-) Klem fra Karlotte

  SvarSlett
 6. I have noticed that online education is getting favorite
  because accomplishing your college degree online
  has turned into a popular method for many people. A huge number of people
  have not necessarily had a possible opportunity to
  attend a conventional college or university nevertheless seek the increased earning possibilities and a better job that a Bachelors Degree gives.
  Still hers might have a degree in one discipline but would choose
  to pursue a thing they already have an interest in.


  Feel free to visit my web blog facebookofsex

  SvarSlett


 7. Have a look at my homepage; singapore dating

  SvarSlett
 8. justified and in fact you are your self not really fully convinced of the argument.
  In any event I did enjoy reading it.

  Here is my web-site ... adult finder

  SvarSlett
 9. I have recently started a web site, the information you provide on
  this web site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work.  Here is my webpage: facebook of sex

  SvarSlett
 10. I was just looking for this information for a while. After 6 hours of continuous Googleing, at
  last I got it in your site. I wonder what's the lack of Google strategy that do not rank this kind of informative websites in top of the list. Usually the top web sites are full of garbage.

  Also visit my homepage facebook for sex

  SvarSlett

Jeg blir så glad for en kommentar! Leser hver og en og setter pris på alle:-)