28.08.2011

To paint or not to paint - that`s the question!


Karlotte lider av malingskvaler. Når de bodde i gamle Villa Kapp, det lille sveitserhuset fra 1922 - var veldig mye i huset hvit eller iallefall veldig lyst. Nå har Karlotte fått veldig sansen for kontraster - og særlig kontrasten svart mot hvit er populær om dagen.

Nå var det desverre ikke slik at alle møblene kunne byttes ut for å passe en tøffere stil i Landhandleriet. Dels pga et relativt heftig (sprengt!) rennoveringsbudsjet - men også fordi det blir litt feil å bare skulle kvitte seg med ting i tide og utide. Da er det bedre og iallefall utforske muligheten for om det går an å forandre det, slik at man kan få det til å passe inn i den nye stilen.

Igjen: vennligst se bort fra den store, deilige strømkabelen som henger så smukt i taket:-) 
Dette glassvitrineskapet er Karlotte litt usikker på om hun synes helt passer inn lenger. Det ble kjøpt for mange år siden på en nedlagt verkrtstedhall på en Shell stasjon i Son, mellom Kristiansand og Stavanger. Lokfører`n og Karlotte hadde vært på roadtrip for å hente et eller annet motorisert kjøretøy (det har vært noen slike turer land og strand må vite!!) Helt tilfeldig kom vi over dette møbelutsalget da vi hadde en liten pitstop på bensinstasjonen. Det morsomme er at det utsalget var starten på den nå veletablerte nettbutikken Landromantikk eller er det Landcharm? Ble plutselig litt usikker her!


Legger ved et par oversiktsbilder så en kan ta hele rommet i betraktningen om fargevalg. 
Kom over den fantastiske kalkmalingen Pure & Original på ZanZ her om dagen og fikk øyeblikkelig lyst til å male alle de hvite møblene mine,  OG et par vegger i samme slengen:-) Har noen erfaring med å bruke den på møbler?Hva dyns DU? Hadde det vært kult å malt glassskapet i en mørkere farge? Grå, eller helt svart?
Det skal sies at skapet har gulnet litt i løpet av de 9 årene vi har hatt det, men selv Karlotte innser at det vil bli en sinnsyk pirkejobb å male det så gode innspill og tips om fargevalg, eller ikke - mottas med TAKK!!

GOD SØNDAG FOLKENS:-)


5 kommentarer:

 1. MAL :D

  Jeg er selv litt "lei" alt det hvite og har brakt mye kontraster inn i hjemmet vårt.
  Bare mine kontraster er store og tunge, gamle og vakre tremøbler :)

  Men igjen, mal :)
  Du kommer ikke til å angre og HVIS det skulle skje så må du jo bare male igjen, hehe.

  SvarSlett
 2. Først av alt vil jeg si at stilen dere har i huset er kjempeflott!!!!! Det er akkurat denne stilen jeg liker. Men skjønner også at man går lei stiler. Før hadde vi en helt annen stil, og når permisjonen min begynte, ja, ble hele stilen forandret. Nå har jeg fått inn noen gamle tremøbler og malt noe hvitt.

  Jeg syntes skapet er fint i hvitt, men det kunne helt sikkert vært fint i grått eller svart. Det må nesten du kjenne på hva som er rett. Hadde helt klart blitt fint med en kontrast. Ikke lett valg.

  Lykke til med valget og fortsatt så fin søndag!

  Klem Lene :)

  SvarSlett
 3. Skapet er fint, men jeg ville nok "tøffet" det litt opp for å få det til å gli inn i det kjempe freshe hjemmet ditt:) Kanskje grått blir finest?
  Har ei venninne som jobber på Zanz og hun er helt in løøøve av Pure & Original malingen. Har selv tenkt å "pimpe" et IKEA skap med den...

  Når det gjelder Fjellheim klanen er det Silje og Øyvind jeg er venner med. Lasse har jeg bare møtt på party i mine yngre dager:)

  Ha en fin ny uke! Klem, Pernille

  SvarSlett
 4. Grått! Sort blir for "sort skaisofa stil"
  Klem interiørpolitiet ;-)

  SvarSlett

Jeg blir så glad for en kommentar! Leser hver og en og setter pris på alle:-)