05.08.2011

Karlotte goes Marrakech!


Karlotte har fått dilla på en smakskombo i sommer, nemlig sitron og mynte. Umiddelbart får jeg litt Marokanske vibber, uten at jeg enda har fått vært i Marokko. Det har blitt spist mye sitron og myntemarinert kylling i sommer.Etter at vi kom hjem til Landhandleriet tenkte jeg at jeg måtte se om jeg kunne føre smakene litt videre og kom til å tenke på at jeg tidligere hadde suksess med å steke raspet blomkål. Det høres kanskje litt rart ut men om du ikke har smakt det anbefaler jeg virkelig å gjøre det. Blomkålen får litt teksturen av couscous eller ris - men uten alle karbohydratene om man er på den litt "low carb bølgen" om dagen. Blomkålen tar dessuten veldig lett til seg andre smaker slik at det blir et veldig smaksrikt måltid.Følgende ble laget:

Kylling indrefilet (eller vanlig filet i mindre biter) blir lagt i en marinade av:

Finrevet sitronskall og sitronsaft
Finrevet hvitølk
Hakket chilli
Hakket mynte og event oregano
Olivenolje.

Rist av det meste av marinaden og stek kyllingen for seg selv først. Resten av marinaden steker du sammen med grønsakene.  Sitronen gjør at kyllingen blir litt karameliserte utenpå. Først og fremst blir det en veldig frisk og deilig smak!Så over til grønsakene:

Riv grovt (rasp - trøndersk) opp blomkål på rivkjernet
Finhakk en rødløk og noen soltørkede tomater.
Jeg lagde en gang med finhakket fenikkel, og en gang uten - begge deler smakte godt.Stek grønsakene for seg selv på  ganske hard varme til blomkålen begynner å få litt farge. Helt mot slutten tilsetter jeg finhakket vårløk for å få litt krønsj;-)

Serveres med oppskjærte cherrytomater og en deilig frisk hvitvin (eller vann som jeg hadde for hånden!)Det var et lite middagstips på tampen av uka på en frisk og lett rett med utrolig mye god smak. Så får man drømme litt om fjernere himmelstrøk og varmt vær mens man spiser (her striregner det for øyeblikket!)

God helg:-)

Klem Karlotte

4 kommentarer:

 1. Det så godt ut! Takk for at du deler oppskriften!

  SvarSlett
 2. Nam, nam! Raspet blomkål, du. Det var en kul vri -skal prøves ut!
  Deilig med slike tips, man har så lett for å gå i samme matspor...
  Ha en strålende helg dere også!

  SvarSlett
 3. Dette så veldig godt ut - tror jeg må teste ut en dag! ;)

  SvarSlett
 4. Her deler vi på gode idèer! Koselig at dere legger igjen noen ord:-)

  SvarSlett

Jeg blir så glad for en kommentar! Leser hver og en og setter pris på alle:-)