26.08.2011

Butchers tableHei folksens! Byr på litt mer bilder fra en ene stuedelen i dag. Viste jo tidligere de gamle kurvstolene og fortalte litt om forhistorien bak de i innlegget om Bargain hore pimp som du kan lese her: Kupphora hallik!


I likhet med mange av møblene vi har hjemme er det litt historie på bordet vårt også, om ikke fullt så dramatisk/komisk/ikke helv lovlig - stryk det som ikke passer;-) som stolene!Som overskriften kanskje allerede har avslørt er det altså et gammelt slakterbord! Det sto ute som et slags blomsterdekorbord da vi kjøpte "den store gamle gården med den enorme, men slitne bygningsmasen" Karlotte spottet allerede på første visning øyeblikkelig mulighetene for at dette kunne bli lekkert å ha inne, og det hersket STOR grad av spenning og engasjement (i ekte kupphore stil) om bordet fortsatt kom til å stå igjen etter at de tidligere eiere hadde fått med seg pikkpakket sitt og flyttet ut.Karlotte var ved flere anledninger inne på tanken om å tilby seg å kjøpe det av de tidligere eierne, men sammen med Lokfører`n kom hun fram til at de nok ikke i utgangspunktet så den helt samme bruksverdien i det, og at de forhåpentligvis kom til å la det stå igjen (mye også fordi det sto et enormt stort og tungt betong traug - tidligere brukt til å mate grisene med - oppå bordet, men nå altså fyllt med blomster)

Det var i overkant mye penning for Karlotte å se om bordet fortsatt sto på gården. Inne hodet sitt var allerede den ene stuen ferdig møblert med akkurat det bordet (forøvrig også i velkjent stil  - er det flere der ute som har det slik??!) og det skal nevnes at bordet holdt på å glippe!!! De tidligere eierne hadde nemlig fått hjelp av en nabo fra en annen gård til å flytte, og som takk for hjelpen skulle han få ta med seg det han ville av gammelt gårdsutstyr. HAN hadde jo tenkt å fortsette å slakte griser på det, men Karlotte fikk heldigvis overtalt han til å la det stå;-) Etter mange runder omhyggelig skrubbing og sterkt salmiakkvann kom det på plass!


Synes bordet er utrolig tøft selv om det nokså grovt i både form og stand - også er det litt morbid at det er et par store groper i bordplata etter hva Karlotte innbiller seg stammer fra sparkende griselabber, MEN Karlotte er oppvokst på landet og er veldig klar over både hvor baconet sitt kommer fra og hvordan det ender opp i skiver - så det går greit og har isteden blitt en litt morbid festsamtale litt utpå kvelden!
Uansett: Gjenbruk er i tiden er det ikke?!

Byr på et lite oversiktsbilde som får med den koselige peisen vi har fått satt opp mellom stuen med slakterbordet og kjøkkenallrommet. Den har innsyn 180grader og er både koselig å se på og varmer deilig. Vær vennlig å se bort fra den store strømkabelen som så smukt henger i taket.... Det er hovedstrømmen som etterhvert (?) skal legges inn et annet sted, men som enn så lenge går fra det gamle inntaket til det nye sikringsskapet. Ikke bare bare å bygge et nytt hus på et gammelt skjelett:-)

Øsnker dere alle en deilig helg! Karlotte høres ut som en herlig miks av Jørn Hoel og Hanne Boel i dag og er litt surrete i hodet også - men lover å komme sterkere tilbake med skarpere tekster etterhvert!

Stor helgeklem fra Karlotte.

6 kommentarer:

 1. Nei fy, det bordet synes jeg ikke noe om!! Skikkelig umoderne og kjipt :-P Jeg ville aldri hatt noe slikt inne hos meg!

  Ho ho!!

  Neida, jeg digger det!! (selv om jeg velger å ikke tenke så mye på grisene).

  Og så fint det er inne hos dere!! Bli bra igjen - du må, du må bli braaa igjen!

  God fredagsklem fra meg!

  SvarSlett
 2. Takk takk Lillekatt! Det er jo veldig ulikt det bordet du har;-)

  Her satser vi alt på stigende formkurve i helgen. Kommende uke så i utgangspunktet ikke så lovende ut, men så ble det plutselig langt bedre tid - noe som åpner for mulighetene til å sosialisere seg!

  Riktig god helg til deg også og lykke til med videre rydding, støping, muring, maling osv!!

  Klem klem

  SvarSlett
 3. Hei Karlotte:) Stuen din er sååå fin! Og veldig gjennomført! Jeg blir hele tiden inspirert av ulike stiler og det viktigste for meg er at det henger sammmen; noe det gjør til de grader her inne! Er du utdannet innen interiør kanskje? Flott er det uansett:)

  Når det gjelder fotoredigereing så bruker jeg gratis versjonen av Picnik. Den holder i massevis for meg. Jeg redigerer som regel bare lyset/kontrasten i bildene mine. Når jeg lager collager og setter sammen bilder benytter jeg InDesign. Jeg er utdannet innen grafisk så da er dette rett og slett enklest for meg.(Men du kan også sette sammen bilder i Picnik!) Når det gjelder foto er jeg helt fersk, men jeg prøver å lære litt etter litt;)

  Ha en finfin helg!

  Klem, Pernille

  SvarSlett
 4. Digger stuen deres og kjøkkenet! Det bordet er jo bare helt fantastisk! Skjønner godt du ville ha det inn i stuen :) Jeg er akkurat lik deg, møblerer ferdig inni hodet mitt. Vi er på tomtejakt for tiden, lyst til å bygge. Og de husene jeg har sett på er altså nesten ferdig møblert, haha :)

  Takk for koselig kommentar på bloggen min! Stemmer at klemmelampen er fra house doctor. Kjøpte den på Lune Hjem tror jeg et var, men har sett den i butikker etterpå. Barneglasset som ble lysestake har jeg rett og slett puttet sukker oppi. Man kan jo bruke salt også, men når ungene begynner å klatre både her og der, så er det bedre om de får sukkerkick enn saltforgiftning om de skulle spise opp alt sammen.

  Ha en skjønn helg du også! Og håper solen skinner.

  Klem fra Lene

  SvarSlett
 5. Ok... no er eg så ivrig etter å komma med komplement til deg at det sitrar i fingertuppane her!!! Eg fant deg inne hos Silje - såg umiddelbart i går kveld at DETTE er ein blogg det er verdt å utforske. No har eg scrolla og scrolla meg nedover og blitt ivrigare og ivrigare. Håper eg ikkje er ufin i språket, men HERREGUUUUD så fint og tøft og stilig og lekkert og kreativt og fantastisk og magisk dåke har det... Når eg ser på nokon av bildene så risler det i hjertet - seriøst. No må du ikkje bli skremt av entusiasmen min her, eg er ikkje spesielt skummel, men blir så glad så glad når eg finn slike perler som Karlottes Hjem. Elsker stilen din. Så varmt og fint...

  Ja, måtte berre dela dette med deg. No skal eg scrolla meg vidare. Kjem det fleire "utbrudd" lyte du berre prøva å bera over med meg :)

  Entusiastisk og begeistra klem frå Eli

  SvarSlett
 6. Vikelig flott stue!
  Alle detaljene er virkelig flotte og gir en lun og koselig stemning:)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett

Jeg blir så glad for en kommentar! Leser hver og en og setter pris på alle:-)