04.08.2011

I still got the blues...

.....trønderblues for å være helt nøyaktig. Det må ikke forveksles med hverken Gary Moores store hit eller blues fra Notodden, men Karlotte savner rett og slett Trøndelag. Hun savner den friske, deilige sjølufta og klare vannet, naturen, familie og venner.Det var litt sjokkartet å komme tilbake til Landhandleriet. Lokfører`n var som tidligere nevnt nedover og jobbet en liten uke mens resten av gjengen ble igjen i Trøndelag. Mens han var hjemme benyttet han sjansen til å bruke gravemaskina si....nær sagt på alle deler av tomta....

Katten Dora vurderer skadeomfanget!


Gravemaskina, også kalt Traktorgraver`n føyer seg inn i rekken av motoriserte kjøretøy Lokfører`n føler han bare MÅ ha. Det er tross alt bedre å eie enn å leie.... eller??
Uansett, vi har en plan om å planere og endre på stort sett hele tomta. Vi skal planere plenen, flytte innkjøringen, rive et bevaringsverdig(?) uthus og få bygd en garasje (alt dette skjer ikke i år) - Karlotte hadde bare ikke helt fått med seg at det skulle graves riktig så spredt, og fullt så mye!

Etter å ha fått pakket ut og puttet småtrolla tilbake i barnehagen igjen tok undertegnede og Lokfører`n litt grep ute i dag. Lokfører`n fikk ryddet og humlet litt og Karlotte gikk løs på å male siste strøket på framsiden av huset. Det skal i den sammenheng - til Lokførerns forsvar sies at Traktorgravern ble benyttet som stilasj - 7 meter opp i lufta, oppi frontskuffa sto nemlig Karlotte og malte - så, aldri så gæli at de itj e gått for nåkkå;-)

NOK SUTRING!

Tenkte å vise fram to ting det var deilig å komme tilbake til:


Karlotte har i mange år drømt om å ha en dobbel live komfyr. Når vi planla kjøkkenet bestemte vi oss for å kline til og Karlotte fikk endelig komfyrønsket oppfylt!


For å matche kjøkkeninnedningen forøvrig gikk vi for en matt koksgrå. Sort fantes kun i høyglans.
Det er utrolig deilig å ha to stekovner. Da kan middagen og desserten fikses samtidig:-)


Ovnen kan fås med ulike løsninger på toppen men vi gikk for 4 gassbluss,  hvorav ett er et wok bluss, samt en teryaki stekeplate i massivt søpejern.
Vi er superfornøyde med valget. Det er en veldig presis og umiddelbar varmeregulering og en deilig måte å lage mat på.


Ventilatoren kommer også fra Ilve og bråker som et middels jagerfly på full guffe - det eneste negative å si om kjøpet.


Vi spekulerte lenge på valget av kjøleskap og var innom flere ulike idéer. Valget falt tilslutt på dette 90 cm skapet fra Beko. Karlotte er ikke så alt for glad i store amerikanske kjøleskap, men dette var gansske enkelt i stilen og rett og slett genialt romslig, her går nemlig Kvæfjord kaka inn uten problemer, i langpanna!


Da det ikke er midtstolpe i skapet har man veldig romslige hyller. Døra ned til venstre rommer en fryser, og døra ned til høyre kan man velge om man vil bruke til fryser, vanlig kjøleskap eller en såkalt nullsone alt etter behov!

Det var et lite hjertesukk og litt hvitevaretips - i skjønn forening...

Stay tuned, neste innlegg blir "Karlotte goes foodblog" - en ny middagsfavoritt ble nemlig til på Ilve`n i dag;-)

Ønsker deg som er innom en fin kveld!
Klem Karlotte

1 kommentar:

  1. Jeg vil også ha slik komfyr!!!! Lyst på nytt kjøkken jeg nå, elsker stilen din! Får vel nøye meg med å få skiftet ut kjøkkenbenken først.

    SvarSlett

Jeg blir så glad for en kommentar! Leser hver og en og setter pris på alle:-)