21.11.2011

Hollydayhome by the sea!


Karlotte og barna befinner seg i deilige Nord Trøndelag, nærmere bestemt Otterøya hvor Karlotte vokste opp. I helga var vi på ferieperlen i Vikna. På en liten øy med bare 12 fastboende og hvor man må ta ferje for å komme til har Mamsen og Papsen møysommelig over mange år rennovert et av øyas første hus. En gammel trønderlån som oppigjennom tiden bl.a. har vært postkontor og offentlig bad!

Kjøkken og spiseplass tidligere: 


Karlotte var så spent på å komme ut dit da Mamsen og Papsen har gjort store forandringer siden i sommer. Det som før var gangen innenfor glassverandaen, det opprinelige kjøkkenet og et soverom nede har blitt slått sammen til ett stort kjøkkenallrom!

Tidligere trappegang og kjøkken (tatt i sommer!): 


Snill  som Mamsen er hadde hun ventet med å møblere og stæsje til hennes førstefødte (altså Karlotte) kunne komme og hjelpe til:-)

Papsen hadde bygget langbord av gamle naustgulvplanker. Dette ble supert til den gamle kirkebenken på 3,5 meter Karlotte & co tok med opp fra den gamle gården med den enorme, men slitne bygningsmassen!


Armert med 3 liter drivvedbeis og en stor flaske hostesaft med trekant på fikk Karlotte og Mamsen boltre seg på lørdag med møblering og stæsing, mens Karlottes Lillebror la opp ny strøm og sikringsskap og unger og søskenbarn lekte og sloss litt om hverandre!!

Deler av det nye kjøkkenallrommet, under elektikering, 
møblering, beising og stæsjing:-) 

Langbordet fikk seg et strøk drivved for å matche bedre med den gamle kirkebenken. På endeveggen ble en stor drivved plank som Mamsen hadde dratt med seg halve øya etter funn i fjæra brukt som dekorativ og praktisk hylle!


Den store tallerkenhyllen ble flyttet over kjøkkenbenken. Der ble også den gamle fine gamle krydderhyllen/spiskammersanordningen hengt opp. 


Alt er ikke ferdigmalt og ferdigsnekret, ferdigstæsjet og møblert enda men det ble et supert rom og en kjempefin spisekrok, med utskt over havet!! Veldig morsomt å se det, og ikke minst koselig å være hjemme en tur. I morgen tidlig setter Karlotte og barna nesen nedover for nok en superlang biltur. Karlotte gleder seg til å komme skikkelig i gang med nyjobben, bare IT mannen får gjort jobben sin nå så!

Ein så læng: Itj færra nåkåles:-)

Klem fra Karlotte

6 kommentarer:

 1. Så heldige dere er som har et sånt flott feriested!Første gang jeg er innom bloggen din,blir nok ikke siste gang!

  SvarSlett
 2. Herlighet! For ett fantastisk sted!!
  Dere er heldige:)
  Klemmer fra Silje.

  SvarSlett
 3. For et flott feriested :) Misunner dere virkelig det asså...
  God tur hjemover.

  klem Jane

  SvarSlett
 4. Wow så heldig du er:=9 Nydelig...

  SvarSlett
 5. Kjempefint! :) Flott sted ♥

  SvarSlett
 6. Hei

  Må jo bare si at denne bloggen har jeg vært en del innom, massa fine ideer :)
  Syntes det var noe kjent med dette huset, å sannelig er det ikke Gjerdinga :) å det er ikke på vikna,Gjerdinga hører til Nærøy....så fikk jeg sagt det å....hihihi :))))
  Der er vi masse, og spesielt om sommeren, vi har kjøpt hyttetomt å skal bygge oss hytte der en gang i framtiden.

  Tove Fjær

  SvarSlett

Jeg blir så glad for en kommentar! Leser hver og en og setter pris på alle:-)