11.12.2011

A productive day!

Dette har vært en særdeles produktiv dag, ja egentlig har hele helga gått litt i ett, men såpass må man nærmest regne med når man går på overambisiøse rennovasjonsprosjekter så tett oppunder jul!

Dagens mange gjøremål startet egentlig med en hendelse på fredag. Barna var i seng og Karlotte hadde satt seg godt til rette for å se på han mr Nordstoga synge litt vakkert for henne da Lokfører`n observerte hva han kaller "en stor mus" på toppen av kjøleskapet. Karlotte liker å kalle en spade for en spade, eller i dette tilfellet det jævla gnagerdyret som hadde kommet seg inn på kjøkkenet for det det var, nemlig en jordrotte!!! Iiiikkk og æsj og alt det der. Lokfører`n ble sporenstreks utsendt til nærmeste åpne matbutikk for å kjøpe noe som kunne ende den frekke gnageren sine dager. Karlotte bar sitt pent opplimte pepperkakehus opp på soverommet (som hun antok var gnagerfri sone) og ryddet bort andre fristelser fra benker. Lokfører`n kom tilbake med fire spinkle musefeller..... ikke nok til å ta den jævel`n Karlotte hadde sett.

Det skal nevnes at Landhandleriet er litt plaget av gnagere, men stort sett i form av mus. Vi hadde jo en skikkelig demontering av hele kjøkkenet her i høst for å tette alle innganger - glemte èn kanskje??!
I tillegg forsvant jaktmaskinen vår, katten Dora rundt den tiden Lokfører`n var i Kina. Vi har lett mye etter henne men uten hell. Det gjør at antall katter som har endt sine liv etter vi flyttet til Landhandleriet begynner å bli litt vel høyt. Vi har hatt 3 påkjørsler tidligere. Nå vet vi ikke hva som har skjedd med Dora, men det er vel ikke usansynlig at hun har lidd samme skjebne som Kompis, Pushis 1 og Pushis2:-(

Uansett, Karlotte MÅ ha katt når situasjonen er som den er på gnagerfronten. En kjapp runde på Finn.no (ikke så veldig lurt å kikke der med mindre du har tenkt å skaffe deg katt - LITT mange fine små nøster for å si det sånn!!) Selv om Karlotte synes alle katter fortjener å leve det glade uteliv har antall trafikkoffre blitt så mange at hun har endret mening. Neste katt skulle være innekatt. På Finn fant hun en nydelig Maine Coon som er den største katterasen. Den tenkte Karlotte skulle hamle opp med gnagerjævel`n!!

For å gjøre en laaang historie litt kortere foregikk dagen litt som dette:

07.45: hele bøtteballetten sitter i bilden på vei til Notodden for å hente pusekatt. Vi tok det som en roadtrip, matet full cd veksleren med juleplater og pakket matpakker!

0940: Ankommer Notodden og møter fine sorte Sara pusen vår, men hva får Karlotte øye på?? Jo, oppi en kleskurv ligger 3 nydelig små kattungenøster også. Kattedamen var snill og etter et lite råd kom vi fram til at de hadde det bedre med å være to!

10.30: Sara og Selma blir puttet i buret og satt mellom bilstolene i baksetet. Tilbaketuren begynner, kattene er stille og rolige - det går over all forventning!

11.05: Ludvigsen lurer på om noen har prompet... Ehhh...en eller begge kattene har bæsjet inni buret stakkers. Det STIIINKER (ref Lillekarlotten og Ludvigsen med hånda forran nesen!)

11.30: Situasjonen under kontroll etter våtserviettvasking av to stk katter og ett bur. Pusene sover resten av veien, bøtteballetten er happy.

13.00: Vel tilbake i Landhandleriet setter Lokfører`n i gang oppe. Karlotte og barna leker med pusekattene, Karlotte baker gullerotkakemuffins til ZanZ-sjefens fotoshoot i morgen. Det pyntes et pepperkakehus!

16.00: Vaktskifte. Lokfører`n komme ned for å megle mellom barn og lage sin etterlengtede juleribbemiddag (må jo teste om Ilve ovnen fikser biffen, eh - ribba!) Karlotte maler første strøk på gjesterommet.

Oppsummering: Middagen ble GOD!! Ovnen er fantastisk, også til ribbe så nå kan julaften bare komme i forhold til matlagingen. Gjestene kan snart bare komme de også. I morgen skal Karlotte male ferdig gjesterommet. Så er det bare litt sengebygging og små maleprosjekter igjen før det er klart! Sara (den største pusen) har slått seg veldig til ro. Selma som er fra et yngre kull synes det er litt skummelt her og har gjemt seg litt, men er i ferd med å titte fram nå som bråkebøttene har sovnet på loftet!

Matmor blogger.... For de av dere som gadd å lese helt ned hit håper jeg helgen har vært FIN!!

Ha en god søndagskveld. Karlotte skal prøve å holde seg unna konfekten hun lagde i går.... tvilsomt at det går bra! 

9 kommentarer:

 1. ojoj syns du tar ting med fatning...jeg hadde nok laget et salig rabalder om jeg fikk rotter inn.
  Hadde en kostevals i høy falsett i gangen...pusi ville vise matmor et lemmen. Som stilte seg på to føtter å fresa. både katt og lemmen ble kosta ut...å jeg gnall skikkelig.. fjortisen våknet og lo seg skakk av mora som sto i trusa i gangen og hylte med godt grep om kosten...
  Uansett var det fine nøster du har fått i hus, de ordner nok opp.
  Ha en god uke!

  SvarSlett
 2. åh, dæven døtte jeg hadde flytta (undertegnede er livredd rotter og mus) Får du sove?

  Litt av en dag dere har hatt, men jaggu er kattene søte, vell verdt alt!

  Er det du som skal foto hjemmet til sjefen?

  Den hjemmelaget konfekten her er straks borte..

  juleklem fra Lin

  SvarSlett
 3. SÅ UTROLIG VAKRE PUSEKATTER.... ELSKER SLIKE SØTE PUSER.
  VELDIG TRIVELIG MED DISSE BILDENE. TAKK SKAL DU HA FOR AT DU VISTE DEM. ALT TRENGER JO IKKE VÆRE BARE "JULETE", NEI.
  HA EN FIN NY UKE,
  KLEM TOVE

  SvarSlett
 4. Høres ut som en hektisk men fin 3. Advent!
  Gratulerer med to nydelige pusunger <3
  og lykke til med fangsten av gnageren!

  SvarSlett
 5. En rotte?!? Iiiiiik!!! Men guri så lurt det var å skaffe seg to søte nøster som om en stund kan hamle opp med inntrengeren:) Utrolig morso lesning Karlotte, jeg lo så jeg ristet både over bæsjen i katteburet og Logførerens spinkle musefeller;)

  Ha en herlig ny uke! Klem, Pernille

  SvarSlett
 6. ja, sånn går no dagan i Landhandleriet ;-) Men rotte tar vel rotta på de små søte nurkene? Det må vel kanskje til litt sterkere krefter til(les; nye Vesla, evt Chilli's gamle blodfortynnede hekebryggeri)
  Friske skildringer får vi unasett. Herlig skrevet :)

  Klem fra utsultet interiørbuddy

  SvarSlett
 7. Hørtes ut som en veeeelig hektisk dag spør du meg, men med to musefangere ihus så må det jo bare gå riktige veien. Veien til et gnagerfritt hjem :) Jordrotte på kjøkkenet av alle ting. Aldri hørt om de innomhus men...blir sikkert kalde på tottelottene sine om vinter´n de også, og ikke minst sultne. (Prøvde sikkert å gnage seg igjennom kjøleskapet for å komme til matmekka. ) ;)

  Synes pusene dine var veldig søte (savner så en pusekatt ihus, men pga allergi så kan vi ikke ha en.. snufs).
  Ønsker deg en flott start på ei ny uke.
  klem Jane

  SvarSlett
 8. Hei!
  Så utrolig søte de kattene din er. Har en selv og er super glad i den. Kos dere! Klem

  SvarSlett

Jeg blir så glad for en kommentar! Leser hver og en og setter pris på alle:-)