30.03.2012

The road is long...

Bilde av Lillekarlotten og Ludvigsen fra i fjor sommer, på vei for å mate hesten. Synes det er så vakkert med sjøen som så vidt kan skimtes i bakgrunnen mellom grønne trær...

Fult så idyllisk foregikk ikke gårsdagen... Her er senariet: Familien Glum (dvs de som bor i Landhandleriet) sitter klare i bilen 07.45. Ferdig utstyrt med solide matpakker, bestikkelser og annet en trenger for en laaaaang biltur på påskeferie til Trøndelag. Familien Glum er egentlig etterhvert ganske så gode på disse lange bilturene. Småtrolla har gjort det siden de var noen uker gamle, flere ganger i året. De vet det tar en hel dag, men gleder seg til å komme fram.

Turen går greit. De ankommert innkjøringen til Tynset - der de har verdens største spark altså!!! Der er veien videre STENGT pga flom!! WTF??? Ikke beregnet. Omkjøring via Røros. Ikke så ille, får sett Tolga, oppdager at Dalsbyda hvor frøken Johaug kommer fra ligger i det området. Mye hmm, åhh. Dårlig med bensinstasjoner da. Hele bøtteballeten bak to hauger i grøfta for akutt tissepause. Karlotte får et ublidt møte med en kvist...... oversharing?! ;-)

Røros passeres, de har da ikke tid til å stoppe og nye stedet - Trøndelag kaller. Veien blir mer og mer svingete. Ludvigsen mer og mer kvalm. Så bråstopp: Veiarbeid. De venter i 30 min. Nytt besøk ut i naturen bak en jordhaug på gutta. Det ble en solid omvei. Ludvigsen stakkars kom seg ikke helt etter de hysteriske svingene ned mot Støren. Da vi er på vei inn til Namsos - selveste Rock City, kun en liten halvtime unna huset til mamsen og pappsen går det ikke lenger bra. Det blir èn runde, to runder, takk GUD for våtservietter - så endelig. 12 timer etter oppstart ankommer familien Glum målet. Sjelden har det vært deiligere å komme hjem, til hjemmelaget pizza, fyr i ovnen og restefest etter papsens bursdag dagen før!!
Nå skal påskedagene nytes her etterhvert. På "hytta" som egentlig er en gammel trønderlån på ei øy uti Vikna. Bildene er fra i fjor sommer- da sol og sommer rådet. I dag har vi hatt: hagl, regn, sol og vind litt om hverandre. Noe mer ustabilt vær i Trøndelag, men så vakkert så vakkert!
Aller først blir det noen dager med familie og gode venner på Otterøya og Namsos. I kveld skal Frøken Chilli-charm besøkes og Karlotte GLEDER SEG i C dur!!!

Kamera og lap top er med oppover. Imidlertid er nettdekningen på Øya i Vikna heller dårlig så vi får se om det kommer et blogginnlegg eller to. Om ikke ønsker Karlotte hver og en av dere som er innom her EN RIKTIG GOD PÅSKE!!! Klem klem

11 kommentarer:

 1. Det var en laaaang tur - men godt dere er framme like hele :-) Her starter "road-trippen" i natt en gang - heldigvis har vi mange timer på ferje, så det ikke blir så mange timer i bilen. Men her er barna også godt vant til å kjøre i bil (og ferje) etterhvert ;-)

  Riktig god påske til hele gjengen!!!
  Klem; Heidi

  SvarSlett
 2. Haha, var Knerten innpåsliten, Karlotte? Liten frekking det der altså! Ellers må eg få skryta av ungane som på strak arm - inkludert kvalme og til slutt oppkast - takler bra ein 12 timers biltur. Og sjølvsagt, applaus applaus til mor og far. Eg skjønner godt at det må vera himmelsk å komma fram til heimelaga pizza då, himmelsk... Mandag reiser eg og gutane på påskeferie, han far kjem etter litt seinare, for han skal jobba. Men no har eg ferie altså - heilt til 10. april - ekstremt herlig! Klehengersmil!!

  Kosa deg hos Chili Charm i kveld!

  Klem Eli

  SvarSlett
 3. Hehe, det var litt av en biltur.

  Vikna er vakkert! Som halvt viknaværing har det området en spesiell betydning for meg.

  God påske!

  SvarSlett
 4. Usj, for en biltur!!
  Har hatt noen slike opp igjennom årene vi og:)
  Men det ender som regel godt da, fremme med go'feriefølelsen og familie, det er herlig det!!
  Nydelige bilder, skjønner godt at dere koser dere der ja ♥

  Ha en fin fin påske du også, hvis vi ikke "hørs" før etter påske:)

  SvarSlett
 5. Herlighet for en tur!

  Ønsker deg og dine en fin påske, håper dere finner tiden til kos og hygge.

  Jeg skal til mamma og lage wontons i dag, imorgen bærer det til København med jobb, så jobber jeg enda litt til, før jeg tar påskefri onsdag kl16...
  klemmer

  SvarSlett
 6. AiAiAi! Jeg ler og koser meg når jeg leser slike innlegg
  fra deg : ) Du skriver så godt!
  ..deilig å være fremme da, og ha en lang påskeferie foran seg : )

  Og tusen takk for koselige hilsener, jeg storkoser
  meg hjemme nå!

  God klem fra meg

  SvarSlett
 7. Det var jammen meg turen sin ja. Bra dere kom dere fram tilslutt.
  Elsker innleggene dine. Sitter her å humrer for meg selv ;) Hehe.

  Kos dere så mye på påskeferie. Her blir det stille og rolig hjemmepåske. Men koselig det også.
  klem Jane

  SvarSlett
 8. Oi, så glad jeg er for at jeg leste dette innlegget. Er ikke mange dagene til vi skulle ha kjørt samme vei selv... Kjekt å vite om sånne stengte veier. Men det vurderes sterkt å bli hjemme og ha 5 dager fri i latskapens tegn heller enn den eviglange kjøreturen til høgfjellet med kulde og snø, snø og mere snø. For så å snu nesa andre veien igjen og kjøre samme vei hjem etter 2,5 dager. Ellers ser det innmari fint ut der dere har hytte. Kos dere masse, og ikke tenk på turen hjem :-)

  God Påske!

  SvarSlett
 9. Lang dag ja.... :/ Håper dere får en fin uke, og en fin tur nedover igjen! :D

  God påske!! ♥

  SvarSlett
 10. Hærlig innlegg!
  Ja, noen ganger må man jo gjennom helvete for å komme til himmelen (les Trøndelag) :-) Akkurat nå er det masse snø og blå himmel her i Nord-Trøndelag og livet er hærlig selv om man må noen timer på jobb. Kos deg hos ChiliCharm!

  Ha en fortsatt finfin påske! Hilsen Maratonjenta!

  SvarSlett

Jeg blir så glad for en kommentar! Leser hver og en og setter pris på alle:-)