30.06.2011

Here we go...!

Utgangspunktet for denne bloggen er altså et gammelt landhandleri fra 1895. Da vi kjøpte stedet hadde det vært klubblokalet til motorsykkelklubben Bandidos de siste 12 årene, noe det bar et sørgelig preg av. Det som en gang hadde vært en liten sveitserperle av et landhandleri var nå et meget slitent, "hummer og kanarilokale" (riktig nok med en enorm skiferkledd bar må vite!) med et enormt rennoveringsbehov.


Landhandleriet slik det så ut en sen høstdag for drøye 1,5 år siden. Lokfører`n var etterlatt alene på Østlandet, mor og barn på høstferie i Trøndelag. For å gjøre en lang historie kort...Lokfører`n fant et hus med sjel og potensiale. Bilder ble lastet opp og iaktatt og Lokfører`n slo til og kjøpte huset mens resten av gjengen befant seg i mer grisgrendte strøk!

Mange ville nok kviet seg for å ta fatt på et slikt prosjekt. Vi derimot innehar av flere andre tvilsomme,  to fremtredende egenskaper: Vi er litt smågale, og vi klarer å se potensialet i noe mange kanskje ikke gjør.
Når det er sagt, la meg bare få brakt det på det rene: Det har vært ET HYSTERISK 1,5 år. Hvem i sine fulle fem går egentlig løs på en omfattende totalrennovering (utvendig og innvendig) med en ettåring og en 2,5 åring mens de bor i en liten del av huset, har et provisorisk kjøkken uten innlagt vann og tar oppvasken i en liten badevask??
Da det hang istapper ned fra taket innvendig grunnet taklekasjer og mange andre mer strukturelle skader, startet vi utvendig. Nytt tak på hele huset, all gammel kledning ble revet av, vi isolerte og la på ny bordkledning, lik den gamle og alle vinduer og dører ble byttet. Vi kranglet med kommune og fylkeskommune og frøs MYE!Men, nå har vi sluttet fred med kommunen (bevaringsetaten i fylkeskommunen derimot fortjener et helt innlegg for seg selv) og har energimessig sett fått et "nytt" hus.


Nytt inngangsparti har det også blitt!

Dette blir altså utgangspunktet for denne bloggen. I dag ble det litt "før" bilder fra utsiden. Jobben har ikke vært mindre innvendig, men nå er vi i mål med 1 etg. Karlotte har fått seg et deilig, stort kjøkken MED oppvaskmaskin og UTEN skråtak. Så stay tuned, neste innlegg blir fra innsiden.

10 kommentarer:

 1. Å, velkommen inn i blogghimmelen :) Dette blir en fantastisk blogg, av en fantastisk familie som har all grunn til å være stolt av hjemmet sitt!! Gleder meg å følge dere fra Gokk. Ett steg nærmere ;) Klem, Chilli Charm...(,men for dere forlover'n ;)

  SvarSlett
 2. Hjertelig velkommen inn i bloggeverdenen! Dette blir nok en spennende blogg å følge, du har jo et panserutgangspunkt! (Sveitservilla, bandidos, aiai!)
  Vi glær oss!
  Keiserklem

  SvarSlett
 3. Tusen takk for gode ord! Nå får man bare prøve å leve opp til forventningene;-)

  SvarSlett
 4. ENDELIG!!!!
  Gratulerer så mye med flott og herlig blogg i Karlotte's ånd!
  Jeg gleder meg til å følge deg videre, og ikke minst til å komme ofte på besøk med prikken etterhvert!
  Dette har jeg ventet på:)
  Klem

  SvarSlett
 5. Så utrolig bra! Jeg har handlet mye i den butikken... Lå jo fint til ved veien på vei hjem fra jobb! Kjempe-bra det dere har gjort! Morro å se hva dere har fått til! Gleder meg til å følge bloggen din videre!
  Klem,
  Ninni :-)

  SvarSlett
 6. Takk Ninni! Så morsomt at du har handlet her. Hadde vært morro og sett hvordan landhandleriet så ut da. Var ingenting igjen av butikken da vi tok over. Var inne å kikket på bloggen din. Du kjenner nok søkenbarnet mitt du om jeg klarer å ressonere meg riktig fram til hvor du vanligvis holder hus;-)

  SvarSlett
 7. Oj, så spenndende - har lagt meg opp som følger med en gang :-) Elsker å se hva gammelt kan bli til, og dette ser jo helt fantastisk ut! Lykke til i det videre arbeid - gleder meg til å følge med! ... og takk for koselig kommentar på bloggen min :-) Klem; Heidi

  SvarSlett
 8. Hei igjen! :-)
  Jepp! Kjenner søskenbarnet ditt..det var ho som tipset om bloggen din! :-)
  Prøv Romerikets Blad...arkivet der har sikkert bilder fra butikken din! :-)
  Klem,
  Ninni :-)

  SvarSlett
 9. For et fantastisk hus!!! *sukk* SÅ bra at akkurat dere tok over dette landhandleriet og har gjort det sååå fint! Det er så mange slitne men fine (i mine øyne) hus rundt om kring som bare står å forfaller og det er så trist.

  SvarSlett
 10. Hei på deg :) No har eg storkosa meg i Karlottes verden, og lest og lest! Dåke er gode... jøje meg for eit arbeid dåke har lagt ned. MEN for eit resultat! *sukk*

  *dobbelsukk*

  Stor gleder meg til fortsettelsen og kvart nye innlegg du legg ut :)

  Klem Eli (og den er også av den gode sorten, hehe, ikkje ein alboge i sikte)

  SvarSlett

Jeg blir så glad for en kommentar! Leser hver og en og setter pris på alle:-)