29.08.2011

Let them eat soup!

Med det været vi har hatt på Østlandet de siste dagene, eller rettere sagt - med den nedbøren i form av regn vi har hatt her føler Karlotte så absolutt at suppesessongen er i gang!

Litt modeleire aktivitet på kjøkkenbordet mens suppa koser seg ferdig! 

Da Karlotte drev Karlotte Cafè & Lunsjbar hadde vi i vinterhalvåret alltid dagens suppe. Det varierte hvilken suppe vi hadde, men vi laget den alltid fra bunnen av og serverte med nybakt brød til.

Kremet blomkålsuppe.


Suppe er undervurdert på mange måter. Med litt tilbehør som stekt bacon, nybaktbrød eller ostesmørbrød blir det en mettende og fullverdig middag som varmer deilig en våt sensommerdag!


I et forsøk på å få barna litt engasjerte i middagen stakk vi ut figurer av ostesmørbrødene med kakeformer. De små hjertene ble en hit til "lille prinsesse" her:-)


Oppskriften var som følger:
Del blomkål i mindre biter og fyll kjelen med vann så det nesten dekker blomkålen.
Når det hadde kokt opp tilsatte jeg grønnsaksfond (vanlig buljongterning går helt fint)
Kok til blomkålen er helt mør.
Mot slutten tilsatte jeg litt/en del (- stryk det som ikke passer!) fløte og salt og pepper etter behov.
For å få barna som har innbildt grønnsaksallergi til å spise den, jevnet jeg den helt med en stavmikser - men suppa er vel så god med litt blomkålbiter.

ENKELT OG GREIT:-) 

Suppa smaker deilig med masse nykvernet pepper på!
Karlotte lagde denne på lørdag og det ble en del til overs. Som en vri til en kjapp lunsj i dag, kokte jeg opp blomkål og brokoli i biter som jeg tilsatte den oppvarmede suppen og sprøstekte litt bacon som jeg hadde på toppen. Det fungerte også veldig bra:-) 

Det er ikke bare, bare å opperere den derre salt og pepperbørsa;-)

God mandag folkens, og ønsker dere en fin uke!

Klem fra Karlotte 

5 kommentarer:

  1. Hei du!

    Nå er ikke jeg så veldig teknisk av meg altså... Men det jeg vanligvis gjør er å venstreklikke på selve bildet, velger `Lagre som`... Da har jeg det i Nedlastings-fila - deretter går jeg inn på det programmet jeg bruker: Photoscape (det får du lastet ned gratis) og der kan jeg redigere str på bildet og legge på skrift.
    Men det skulle vel egentlig gå fint å bare venstreklikke direkte på linken som ligger på min blogg, lagre (som forlart først her) og sette inn på din blogg...
    Hjalp det?
    Utover dette vet jeg ikke så mye om sånne datagreier, desverre...
    Håper du får det til! Om det er noe av forklaringen her du ikke forstår, må du bare gi en lyd;)
    Lykke til!!!

    Klem, Janni

    SvarSlett
  2. Høst + suppe = sant! :) Fine bilder og bra tips med disse formene. Kommer til å kopiere deg der:)

    Klem, Pernille

    SvarSlett
  3. Denne så kjempegod ut! Elsker supper!! Kunne spist det hver dag jeg. Skal prøve ut denne oppskriften, nam!!!

    Ha en fin kveld :)

    Klem Lene

    SvarSlett
  4. Jeg elsker suppe! Så denne oppskriften er notert og skal prøves ut så fort jeg har tid og overskudd... hihi!


    Fabelaktig tirsdag!
    Klem

    SvarSlett
  5. Hei snuppa mi :)

    Jeg ELSKER blomkålsuppe!!! Suppe generelt er digg, og særlig i den tiden vi går inn i nå. En av mine favoritter (etter blomkålsuppa, selvfølgelig) er spicy grønnsakssuppe med chilli og verchimelli nudler (skrives det sånn tro?) eller glassnudler som de også heter, og ikke minst elgsuppa til moren til Anita -HIMMELSK! Nå ble jeg sulten, nå!

    Vi får ta en suppekveld!

    Klem

    PS Herlig å se lillekarlotten i aksjon!

    SvarSlett

Jeg blir så glad for en kommentar! Leser hver og en og setter pris på alle:-)